Sparanghel cu ciuperci

Printeaza

Sparanghel cu ciuperci din: sparanghel, ciuperci, vin, unt, lamaie, sare, patrunjel.

Ingrediente:

  • 500 g sparanghel
  • 200 g ciuperci proaspete (sau 100 g ciuperci uscate)
  • 50 ml vin alb
  • 100 g unt
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • pătrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Sparanghel cu ciuperci: Sparanghelul, curăţat, se fierbe în apă clocotindă cu sare se scurge şi i se taie vârfurile.

Ciupercile, spălate, cură­ţate (sau înmuiate în apă călduţă, dacă sunt uscate), se toacă marunt si se prăjesc puţin în unt împreună cu pătrunjelul verde, spalat si tocat.

Intr-un vas de Jena se aşează în formă de cerc vârfurile de sparanghel, în mijloc se pun ciupercile deasupra se toarnă vinul, zeama de lămâie, se sărează după gust si se fierbe totul pană ce sosul este bine scăzut.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.