Sparanghel cu ciuperci
PrinteazaSparanghel cu ciuperci din: sparanghel, ciuperci, vin, unt, lamaie, sare, patrunjel.
Ingrediente:
- 500 g sparanghel
- 200 g ciuperci proaspete (sau 100 g ciuperci uscate)
- 50 ml vin alb
- 100 g unt
- sucul de la o jumătate de lămâie
- sare
- pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Sparanghel cu ciuperci: Sparanghelul, curăţat, se fierbe în apă clocotindă cu sare se scurge şi i se taie vârfurile.
Ciupercile, spălate, curăţate (sau înmuiate în apă călduţă, dacă sunt uscate), se toacă marunt si se prăjesc puţin în unt împreună cu pătrunjelul verde, spalat si tocat.
Intr-un vas de Jena se aşează în formă de cerc vârfurile de sparanghel, în mijloc se pun ciupercile deasupra se toarnă vinul, zeama de lămâie, se sărează după gust si se fierbe totul pană ce sosul este bine scăzut.
Pofta buna!