Sparanghel cu bacon la cuptor

Printeaza

Sparanghel cu bacon la cuptor din: sparanghel, bacon, lamaie, ulei, piper.

Ingrediente:Sparanghel cu bacon la cuptor

  • 1 legătură de sparanghel (500 g)
  • 100 g bacon crud uscat
  • zeama de la 1 lămâie
  • ulei
  • piper pentru asezonat

 

Mod de preparare:

Aprindem cuptorul la 180° şi pregătim tava cu hârtie de copt.

Spălăm sparanghelul, îl curăţăm rupând părţile lemnoase şi apoi înlăturând acei “solzişori” de pe suprafaţa tijelor cu ajutorul unui burete din sârmă, înfăşurăm câte o fâşie de bacon, sau două dacă sunt mai subţiri, pe tijele de sparanghel.

Punem fiecare tija de sparanghel astfel înfăşurat în tavă. Condimentăm cu piper şi turnăm puţin ulei peste fiecare tijă de sparanghel din tavă.

Dăm la cuptor 15 minute după care scoatem tava şi presărăm parmezanul.  Dăm înapoi în cuptor şi mai coacem încă 5 minute.

Servim sparanghelul pe un platou, stropit cu lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.