Sparanghel cu bacon la cuptor
PrinteazaSparanghel cu bacon la cuptor din: sparanghel, bacon, lamaie, ulei, piper.
- 1 legătură de sparanghel (500 g)
- 100 g bacon crud uscat
- zeama de la 1 lămâie
- ulei
- piper pentru asezonat
Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la 180° şi pregătim tava cu hârtie de copt.
Spălăm sparanghelul, îl curăţăm rupând părţile lemnoase şi apoi înlăturând acei “solzişori” de pe suprafaţa tijelor cu ajutorul unui burete din sârmă, înfăşurăm câte o fâşie de bacon, sau două dacă sunt mai subţiri, pe tijele de sparanghel.
Punem fiecare tija de sparanghel astfel înfăşurat în tavă. Condimentăm cu piper şi turnăm puţin ulei peste fiecare tijă de sparanghel din tavă.
Dăm la cuptor 15 minute după care scoatem tava şi presărăm parmezanul. Dăm înapoi în cuptor şi mai coacem încă 5 minute.
Servim sparanghelul pe un platou, stropit cu lămâie.
Pofta buna!