Sparanghel cu orez si ciuperci

Printeaza

Sparanghel cu orez si ciuperci din: sparanghel, morcovi, ciuperci, nuci, orez, ulei, usturoi, ghimbir, ceapa, sos de soia.

Ingrediente:Sparanghel_cu_orez_si_ciuperci

  • 400 g sparanghel
  • 400 g morcovi
  • 400 g ciuperci mici
  • 100 g nuci
  • 50 g orez brun
  • 2 linguri untdelemn
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 cm rădăcină de ghimbir
  • 1 legătură ceapă verde
  • 300 ml supă de legume
  • 2 linguri sos de soia
  • 4 linguri ulei de susan

 

Mod de preparare:

Fierbi orezul în 150 ml supă de legume uşor sărată, până când boabele absorb lichidul, apoi stingi focul.

Intre timp, cureţi şi speli legumele proaspete şi ciupercile. Tai ceapa verde în bastonaşe scurte, morcovii fîdeluţă şi ciupercile în felioare.

Zdrobeşti usturoiul şi razi fin rădăcina de ghimbir, în prealabil curăţată. Cureţi sparanghelul şi îl opăreşti în apă uşor sărată, îl scurgi, îl stropeşti cu puţin ulei de susan şi îl păstrezi la cald.

Incingi într-o tigaie uleiul de floarea-soarelui şi căleşti bucăţile de ceapă. Adaugi usturoiul zdrobit şi ghimbirul ras şi amesteci uşor. După 2 minute, pui morcovii, ciupercile şi stingi cu supă fierbinte de legume.

Dacă nu este suficient lichid ca să acopere ingredientele, completezi cu puţină apă caldă. Continui fierberea timp de aproximativ 5 minute.

Adaugi apoi sosul de soia, orezul fiert, amesteci uşor şi laşi preparatul să scadă în vasul acoperit cu capac. Când orezul s-a înmuiat, iei vasul de pe foc, torni uleiul şi presari nucile pe care, în prealabil, le-ai prăjit puţin şi le-ai mărunţit.

Repartizezi în farfurii sparanghelul şi orezul cu legume. Le serveşti calde.

Sparanghel cu orez si ciuperci

Sparanghel_cu_orez_si_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.