Sparanghel cu ragut de legume
PrinteazaSparanghel cu ragut de legume din: sparanghel alb, sare, unt, portocale, galbiori, ulei, germeni de fasole mungo, creme fraiche, piper, marar, chives, patrunjel.
- 1,5 kg sparanghel alb
- sare
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de suc de portocale
- 350 g gălbiori
- 1 lingură de ulei
- 250 g germeni de fasole mungo
- 6 linguri de creme fraîche
- piper
- câte 2 linguri de mărar tocat şi de chives
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
Sparanghelul se spală, se cojeşte şi i se îndepărtează capetele lemnoase. Tijele curăţate se fierb al dente în apă clocotită cu sare, unt şi suc de portocale. La final, se lasă la scurs şi se păstrează la cald. Zeama se pune deoparte.
Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se sotează apoi rapid gălbiorii. Se toarnă pe deasupra 250 ml de fond de sparanghel şi se dă totul în clocot. Se curăţă ciupercile, se spală şi se lasă la scurs.
Se încorporează germenii de fasole spălaţi în prealabil. Compoziţia se fierbe la foc mic timp de 5 minute.
Se înglobează apoi în ragut creme fraîche şi verdeaţa. Se asezonează cu sare şi piper. La final, sparanghelul şi legumele se aranjează pe farfurii şi se servesc împreună cu o garnitură de cartofi.
Pofta buna!