Sparanghel cu sos de soia
PrinteazaSparanghel cu sos de soia din: sparanghel, sos de soia, susan, ulei, sare, piper.
- sparanghel
- 1 lingură ulei
- 1 lingură sos de soia
- 1/2 linguriţă ulei de susan
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură rasă seminţe de susan
- piper negru
- sare de mare
Mod de preparare:
Se taie partea de jos lemnoasă a sparanghelului.
Pe un platou larg, se amestecă sosul de soia împreună cu uleiul de susan şi usturoiul strivit. Se râşneş-te piperul negru, se adaugă, se amestecă sparanghelul cu această marinată şi se lasă să stea deoparte ca să se pătrundă gusturile.
Intr-o tigaie se prăjeşte susanul până prinde un pic de culoare.
Se încinge tigaia-grill timp de 5 minute la foc mare, se aşază sparanghelul pe tigaie şi se coace timp de 8-10 minute, întorcându-se pe toate părţile.
Sparanghelul va primi uşoare urme de grătar. Se scoate sparanghelul pe farfurie şi se presară cu susan şi piper.
Pofta buna!