Sparanghel cu sos mousseline
PrinteazaSparanghel cu sos mousseline
- 1,200 kg sparanghel
- 200 g unt
- sare
- sos mousseline
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Sparanghelul se curăţă de pieliţa exterioară, începînd de la vîrf spre cotor, în aşa fel încît vîrfurile să rămînă intacte.
Se spală cu apă şi se fac 2 buchete care se leagă cu o sfoară subţire. Capetele cotoarelor se taie, să rămînă de aceeaşi lungime.
Se fierb 25-30 minute în apă clocotită cu sare şi unt.
Se scot cu o lingură de spumat şi cînd s-au scurs bine, se aşază pe un platou cu şervet.
Se taie sfoara şi se garniseşte cu verdeaţa tocată şi separat se serveşte sos moussline.
Pofta buna!
N-am auzit de un acest sos