Sparanghel cu susan la gratar
PrinteazaSparanghel cu susan la gratar din: sparanghel, ulei de susan, sos de soia, susan, usturoi.
- 20 tulpini de sparanghel, aproximativ 500g
- 2 linguri ulei de susan
- 1 lingură sos de soia
- căţel de usturoi
- linguri seminţe de susan
Mod de preparare:
Cu o mână se ţine o tulpină de sparanghel de la bază şi se îndoaie cu cealaltă mână – sparanghelul se va rupe în punctul unde se termină partea lemnoasă şi începe cea fragedă. Se aruncă baza. Se aşază 4-5 tulpini de sparanghel una lângă cealaltă.
De-a curmezişul, în două puncte – chiar sub vârf şi apoi la 3 centimetri de la bază, se unesc prin înţeparea cu frigărui ascuţite din bambus. Se va obţine ceva care seamănă cu o plută.
Intr-un bol de mici dimensiuni, se combină uleiul de susan, sosul de soia, usturoiul şi seminţele de susan; se amestecă cu o furculiţă. Cu această compoziţie se unge pluta de sparanghel pe ambele părţi. Se potriveşte la gust cu un pic de sare şi mult piper.
Se prăjeşte sparanghelul pe un grătar sau într-o tigaie de grătar 4-5 minute pe fiecare parte, folosind cleştele pentru a-l întoarce.
Sparanghel cu susan la gratar
Pofta buna!