Sparanghel cu susan la gratar

Printeaza

Sparanghel cu susan la gratar din: sparanghel, ulei de susan, sos de soia, susan, usturoi.

Ingrediente:Sparanghel cu susan la gratar

  • 20 tulpini de sparanghel, aproximativ 500g
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 lingură sos de soia
  • căţel de usturoi
  • linguri seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Cu o mână se ţine o tulpină de sparanghel de la bază şi se îndoaie cu cealaltă mână – sparanghelul se va rupe în punctul unde se termină partea lemnoasă şi începe cea fragedă. Se aruncă baza. Se aşază 4-5 tulpini de sparanghel una lângă cealaltă.

De-a curmezişul, în două puncte – chiar sub vârf şi apoi la 3 centimetri de la bază, se unesc prin înţeparea cu frigărui ascuţite din bambus. Se va obţine ceva care seamănă cu o plută.

Intr-un bol de mici dimensiuni, se combină uleiul de susan, sosul de soia, usturoiul şi seminţele de susan; se amestecă cu o furculiţă. Cu această compoziţie se unge pluta de sparanghel pe ambele părţi. Se potriveşte la gust cu un pic de sare şi mult piper.

Se prăjeşte sparanghelul pe un grătar sau într-o tigaie de grătar 4-5 minute pe fiecare parte, folosind cleştele pentru a-l întoarce.

 

Sparanghel cu susan la gratar

Sparanghel cu susan la gratar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.