Sparanghel cu susan
PrinteazaSparanghel cu susan din: sparanghel, sos de soia, susan, ulei, sare, piper.
- 1 mănunchi de sparanghel tânăr (15-20 de fire)
- 1 lingură ulei
- 1 lingură sos de soia (slab sărat)
- 1/2 linguriţă ulei de susan
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură rasă seminţe de susan
- piper negru
- sare de mare
Mod de preparare:
Se taie partea de jos lemnoasă a sparanghelului (dacă este tânăr, nu va mai avea aşa ceva).
Pe un platou larg, se amestecă sosul de soia împreună cu uleiul de susan şi usturoiul strivit. Se râşneş-te piperul negru, se adaugă, se amestecă sparanghelul cu această marinată şi se lasă să stea deoparte ca să se pătrundă gusturile.
Intr-o tigaie mică, fără adaos de grăsime, se prăjeşte susanul până prinde un pic de culoare.
Se încinge tigaia-grill timp de 5 minute la foc mare, se aşază sparanghelul pe tigaie şi se coace timp de 8-10 minute, întorcându-se pe toate părţile.
Sparanghelul va primi uşoare urme de grătar. Se scoate sparanghelul pe farfurie şi se presară cu susan şi piper. Se decorează preparatul cu felii de smochine proaspete.
Pofta buna!