Sparanghel cu unt
PrinteazaSparanghel cu unt din: sparanghel, salvie, nucsoara, parmezan, unt si sare.
Ingrediente:
- 500-600 g sparanghel
- 1 rămurică de salvie cu câteva frunze
- nucşoară
- parmezan ras
- 75 g unt
- sare
Mod de preparare:
Indepărtaţi părţile tari ale tulpinelor de sparanghel, spălaţi-le apoi legaţi-le în mănunchiuri. Puneţi-le după aceea într-un vas cu atâta apă cât să ajungă până la două treimi din înălţimea tulpinelor de sparanghel.
Puneţi în apă o lingură de sare acoperiţi vasul şi fierbeţi conţinutul în clocot, 20-30 de minute. Puneţi apoi sparanghelul într-o strecurătoare să se elimine apa.
Separat, într-o tigaie, topiţi untul, condimentaţi cu salvie şi puţină nucşoară rasă. Puneţi apoi sparanghelul într-un vas de sticlă, rezistent la foc, turnaţi peste acesta untul topit şi aromat şi adăugaţi mult parmezan ras.
Daţi apoi vasul la cuptor pentru câteva minute şi puteţi aduce preparatul la masă.
Sparanghel cu unt
Pofta buna!