Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc
PrinteazaSparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc din: sparanghel proaspăt, masline negre, roşii cherry, ulei de măsline, usturoi, busuioc proaspăt, sare, piper negru, ardei iute roşu uscat.
Ingrediente:
- 680-900 g sparanghel proaspăt
- 1 mână zdravănă de măsline negre
- 20 roşii cherry
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi feliat subţire
- 1 mână zdravănă de busuioc proaspăt
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- puţin ardei iute roşu uscat, fărâmiţat
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele într-un bol şi apoi puneţi-le într-o tigaie sau într-o tavă de copt încinsă.
Gătiţi-le într-un cuptor încins în prealabil la 225°C, timp de 10-12 minute, întorcându-le de 2-3 ori, şi apoi serviţi.
Coace sparanghelul un pic mai mult pentru acest fel de mâncare, nu atât cât să fie prea făcut şi păstos, ci cât să-şi păstreze forma şi să absoarbă totodată toate aromele minunate din tavă.
Pofta buna!