Sparanghel în foi de plăcintă cu ouă

Printeaza

O reteta delicioasa de sparanghel in foi de placinta cu oua din: sparanghel, placinta, oua, seminte de mac, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Sparanghel în foi de plăcintă cu ouă

  • 20 fire mari de sparanghel
  • 3 foi subţiri de plăcintă
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă seminţe de mac
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă bine sparanghelul, îndepărtând partea tare de la baza tijei şi coaja exterioară a acesteia. Pune-l în apă clocotită cu o linguriţă de sare şi fierbe-l al dente, apoi răceşte-l în apă cu gheaţă.

Pune ouăle într-o crăticioară cu apă caldă şi fierbe-le tari. Intinde foile de plăcintă şi taie din ele 20 de fâşii cu lăţimea de 5 cm. Rulează fiecare fir de sparanghel în câte o fâşie de aluat şi unge-le cu unt topit. Presară-le cu seminţe de mac şi coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.

Curăţă ouăle de coajă, zdrobeşte-le şi presară-le peste rulourile cu sparanghel. Stropeşte-le cu ulei şi condimentează-le cu sare şi piper după gust.

Sparanghel în foi de plăcintă cu ouă

Sparanghel în foi de plăcintă cu ouă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.