Sparanghel în foi de plăcintă cu ouă
PrinteazaO reteta delicioasa de sparanghel in foi de placinta cu oua din: sparanghel, placinta, oua, seminte de mac, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 20 fire mari de sparanghel
- 3 foi subţiri de plăcintă
- 3 ouă
- 1 linguriţă seminţe de mac
- 20 g unt
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă bine sparanghelul, îndepărtând partea tare de la baza tijei şi coaja exterioară a acesteia. Pune-l în apă clocotită cu o linguriţă de sare şi fierbe-l al dente, apoi răceşte-l în apă cu gheaţă.
Pune ouăle într-o crăticioară cu apă caldă şi fierbe-le tari. Intinde foile de plăcintă şi taie din ele 20 de fâşii cu lăţimea de 5 cm. Rulează fiecare fir de sparanghel în câte o fâşie de aluat şi unge-le cu unt topit. Presară-le cu seminţe de mac şi coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.
Curăţă ouăle de coajă, zdrobeşte-le şi presară-le peste rulourile cu sparanghel. Stropeşte-le cu ulei şi condimentează-le cu sare şi piper după gust.
Sparanghel în foi de plăcintă cu ouă
Pofta buna!