Sparanghel fript cu piure si ou
PrinteazaSparanghel fript cu piure si ou din: linte, ulei de măsline, ceapa, tarhon, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, suc de portocale, sparanghel verde, sare, piper, ouă, cartofi, lapte cald, ceapă verde, leurda.
Ingrediente:
- 50 g linte
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 cepe tocate
- 2 linguri tarhon tocat
- 25 g unt
- coaja rasă de la o lămâie
- sucul de la 1/2 lămâie
- coaja rasă de la 1 portocală
- 1 lingură suc de portocale
- 12-16 tije de sparanghel verde
- sare
- piper
- 4 ouă fierte cleioase
Pentru piure:
- 1,2 kg cartofi decojiţi şi tăiaţi bucăţi
- 150 ml lapte cald
- 100 g unt rece tăiat felii
- 1 legătură ceapă verde, tocată
- 2 legături de leurdă, tocate
Mod de preparare:
Se pune lintea la fiert înntr-o oală mică în care clocoteşte apa; se lasă să fiarbă 15-20 min.
Intre timp se pun la fiert separat cartofii, în apă rece, cu puţină sare; se fierb până se înmoaie.
Pentru dressing, se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa 1 min.
Se presară tarhon şi se mai prăjeşte câteva secunde. Se adaugă lintea fiartă, untul, coaja şi sucul de lămâie şi de portocală.
Se încălzesc până se topeşte untul. Se ia vasul de pe foc, se sărează şi se piperează după gust.
Se pasează cartofii fierţi cu lapte şi unt; se adaugă verdeaţa şi untul.
Se încinge tigaia-grill, se stropeşte sparanghelul cu ulei, se presară sare şi se frige câteva minute, întorcându-l des, ca să se rumenească pe toate părţile.
Pe farfurii preîncălzite se aşază lintea cu sparanghel şi piure de cartofi; se adaugă ouăle şi se servesc.
Sparanghel fript cu piure si ou
Pofta buna!