Sparanghel gratinat
PrinteazaSparanghel gratinat
- 1,200 kg sparanghel
- 1/4 l lapte
- 11/2 lingură smîntînă
- 11/2 lingură făină
- sare
- 150g unt
- 100 g caşcaval
- şvainţer sau parmezan
- 4 ouă
Mod de preparare:
Sparanghelul se curăţă, se taie bucăţi scurte atît cît este fraged şi se fierbe în apă puţină, sare şi 15 g unt circa 25 minute.
Separat se face un sos alb din 100 g unt, făina şi smîntîna şi se fierbe 4-5 minute. Dacă sosul este prea gros, se mai pune din zeama în care a fiert sparanghelul.
Sparanghelul se strecoară, se amestecă cu jumătate din sos şi se pune într-un vas de gratinat uns cu unt.
Restul de sos se amestecă cu gălbenuşurile, caşcavalul ras şi albuşurile bătute spumă şi se toamă peste sparanghelul din vasul de gratinat.
Se dă la cuptor circa 20 minute şi se unge cit unt înainte de a fi servit.
Pofta buna!