Sparanghel inabusit in unt si usturoi
PrinteazaSparanghel inabusit in unt si usturoi din: sparanghel verde si alb, sare de mare, zahar, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa verde.
Ingrediente:
- 500 g sparanghel verde
- 500 g sparanghel alb
- 3 linguri sare de mare
- 3 linguri zahăr
- 250 ml unt topit
- 250 ml ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe
- 1 legătură ceapă verde
Mod de preparare:
Se taie capetele lemnoase ale tijelor de sparanghel. în plus, sparanghelul alb se decojeşte în dreptul treimii inferioare. Se aşază pe un grătar cu tavă, în partea de jos, se sărează şi se piperează.
Se întorc tijele pe toate feţele, ca să se pătrundă bine de sare şi piper şi se lasă să se marineze astfel 15 min. Se şterg apoi tijele de sare şi piper folosind un prosop textil umezit.
într-o tigaie mare se aşază unele lângă altele tijele de sparanghel (într-un singur strat) şi se adaugă deasupra ulei şi unt astfel încât tijele să fie complet acoperite.
Se pun pe plită, la foc mijlociu şi se aduc aproape de punctul de fierbere. Apoi se reduce rapid focul, se pune usturoiul şi se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 10-15 min, ca să se înmoaie bine sparanghelul (cât să intre lingura în el).
Se scoate sparanghelul din tigaie şi se presară ceapă verde. Se serveşte cu pâine albă proaspătă.
Sparanghel inabusit in unt si usturoi
Pofta buna!