Sparanghel inabusit in unt si usturoi

Printeaza

Sparanghel inabusit in unt si usturoi din: sparanghel verde si alb, sare de mare, zahar, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa verde.

Sparanghel_inabusit_in_unt_si_usturoi

Ingrediente:

  • 500 g sparanghel verde
  • 500 g sparanghel alb
  • 3 linguri sare de mare
  • 3 linguri zahăr
  • 250 ml unt topit
  • 250 ml ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe
  • 1 legătură ceapă verde

Mod de preparare:

Se taie capetele lem­noase ale tijelor de spa­ranghel. în plus, sparan­ghelul alb se decojeşte în dreptul treimii inferioare. Se aşază pe un grătar cu tavă, în partea de jos, se sărează şi se piperează.

Se întorc tijele pe toate feţele, ca să se pătrundă bine de sare şi piper şi se lasă să se marineze astfel 15 min. Se şterg apoi tije­le de sare şi piper folo­sind un prosop textil umezit.

într-o tigaie mare se aşază unele lângă altele ti­jele de sparanghel (într-un singur strat) şi se adaugă deasupra ulei şi unt ast­fel încât tijele să fie com­plet acoperite.

Se pun pe plită, la foc mijlociu şi se aduc aproape de punctul de fierbere. Apoi se redu­ce rapid focul, se pune usturoiul şi se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 10-15 min, ca să se în­moaie bine sparanghelul (cât să intre lingura în el).

Se scoate sparanghelul din tigaie şi se presară ceapă verde. Se serveşte cu pâine albă proaspătă.

Sparanghel inabusit in unt si usturoi

Sparanghel_inabusit_in_unt_si_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.