Sparanghel cu usturoi din: sparanghel, ulei de masline, usturoi. Sparanghelul este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E și beta-carotenul. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul. Ingrediente: 400gr Sparanghel 30ml ulei de masline […]
Sparanghel inabusit cu lamaie si unt de ansoa
PrinteazaSparanghel inabusit cu lamaie si unt de ansoa din: anşoa, unt, ardei iute rosu, piper negru, suc de lamaie, sparanghel proaspăt.
Ingrediente:
- 55 g anşoa de cea mai bună calitate
- 140 g unt
- puţin ardei iute roşu uscat
- piper negru proaspăt măcinat
- sucul de la 1 lămâie
- 680 – 900 g sparanghel proaspăt curăţat, inclusiv de coajă, dacă e nevoie
Mod de preparare:
Pasaţi anşoa cu un robot de bucătărie (sau tocaţi cât puteţi de mărunt) şi adăugaţi untul, ardeiul iute şi piperul.
Puneţi suc de lămâie, după gust.
Fierbeţi sparanghelul într-o oală sub presiune (sau într-o strecurătoare deasupra unei oale) până devine moale — gustaţi unul.
Puteţi amesteca untul de anşoa şi sparanghelul înainte de a-l servi sau puteţi să puneţi pur şi simplu un cub de unt de anşoa deasupra sparanghelului fiert când îl serviţi.
Sparanghel inabusit cu lamaie si unt de ansoa
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa crema de sparanghel verde
Supa crema de sparanghel verde din: sparanghel, unt, usturoi, ceapa, patrunjel, piper, sare, lapte, supa de pui, suc de limeta. Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale […]
Pofta buna!