Sparanghel invelit in pancetta

Printeaza

Sparanghel invelit in pancetta din: sparanghel, rozmarin, ansoa, pancetta, bacon, lamaie, ulei de masline, unt, sare de mare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 24 fire de sparanghel
  • 4 crengute proaspete de rozmarin
  • 4 fileuri de ansoa
  • 4 felii mari de pancetta sau bacon afumat si uscat
  • 1/2 lamaie
  • ulei de masline
  • 1 cub de unt
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 220°C. Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel, indoindu-le si apoi rupandu-le in locul unde se crapa in mod natural.

Fierbeti sparanghelul 1 minut. Luati intr-o mana cate 6 fire de sparanghel si cate 1 crenguta de rozmarin, infasurati printre tulpini cate 1 file de ansoa si legati tot manunchiul de jur-imprejur cu cate 1 felie de pancetta.

Faceti 4 astfel de legaturi si puneti-le intr-o tava de copt impreuna cu 1/2 de lamaie.

Stropiti cu putin ulei de masline si coaceti 4-5 minute in cuptorul incins, pana cand pancetta devine crocanta.

Scoateti din cuptor, adaugati cubul de unt si stoarceţi peste manunchiuri sucul de lamaie coapta.

Asezonati, daca e necesar.

 

Sparanghel invelit in pancetta

Sparanghel_invelit_in_pancetta

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.