Sparanghel invelit in pancetta
PrinteazaSparanghel invelit in pancetta din: sparanghel, rozmarin, ansoa, pancetta, bacon, lamaie, ulei de masline, unt, sare de mare, piper.
Ingrediente:
- 24 fire de sparanghel
- 4 crengute proaspete de rozmarin
- 4 fileuri de ansoa
- 4 felii mari de pancetta sau bacon afumat si uscat
- 1/2 lamaie
- ulei de masline
- 1 cub de unt
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220°C. Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel, indoindu-le si apoi rupandu-le in locul unde se crapa in mod natural.
Fierbeti sparanghelul 1 minut. Luati intr-o mana cate 6 fire de sparanghel si cate 1 crenguta de rozmarin, infasurati printre tulpini cate 1 file de ansoa si legati tot manunchiul de jur-imprejur cu cate 1 felie de pancetta.
Faceti 4 astfel de legaturi si puneti-le intr-o tava de copt impreuna cu 1/2 de lamaie.
Stropiti cu putin ulei de masline si coaceti 4-5 minute in cuptorul incins, pana cand pancetta devine crocanta.
Scoateti din cuptor, adaugati cubul de unt si stoarceţi peste manunchiuri sucul de lamaie coapta.
Asezonati, daca e necesar.
Sparanghel invelit in pancetta
Pofta buna!