Sparanghel cu migdale, capere şi usturoi
PrinteazaO reteta de sparanghel cu migdale, capere si usturoi din: sparanghel, usturoi, fulgi de migdale, unt, capere, suc de lamaie si sare. Sparanghelul este delicios călit în ulei sau în unt. Cu cât tulpina lui este mai groasă cu atât este mai gustoasă şi mai fragedă. Dacă este opărit, se recomandă să fie lăsat între 2 şi 5 minute, nu mai mult.
- 2 legaturi sparanghel
- 2-3 cateui de usturoi
- 50 g fulgi de migdale
- 50 g unt
- 100 g capere
- sucul de la o lamaie
- sare
Mod de preparare:
Se spală sparanghelul. Se pune lafiert apăcu sare, iar când dă în clocot se adaugă sparanghelul care se opăreşte timpde 2 minute.Untul se topeşte într-o tigaie. Se curăţă căţeii de usturoi şi se taie fâşii subţiri. Se adaugă în untul topit.
Deasupra se pun fulgii de migdale, caperele şi sparanghelul scurs de apă. Se adaugă sucul de lămâie, sare şi piper şi se lasă 3-4 minute la călit întorcând pe toate părţile. Se serveşte cald, ori alături de pui la cuptor.
Sparanghel cu migdale, capere şi usturoi
Pofta buna!
Foarte, foarte bun, desi la noi in Romania nu se prea mananca sparanghel sa stiti ca este foarte bun