Sparanghel cu smântână
PrinteazaO reteta delicioasa de sparanghel cu smantana din: sparanghel, sare, zahar, unt, pesmet, smantana si boia.
- 600 g sparanghel la conservă
- sare
- 1 cub de zahăr
- 3 linguri de unt
- 100 g pesmet
- 200 ml smântână
- 1 lingură boia
Mod de preparare:
Se clăteşte sparanghelul sub jetul de apă rece. Se pune în apă sărată, se adaugă cubul de zahăr şi se fierbe câteva minute la foc mic.
Se strecoară şi se lasă la scurs. Intr-un castron se freacă 1 lingură de unt până se mai topeşte. într-o tigaie se încălzeşte o lingură de unt şi se pune pesmetul să se călească.
In castronul cu unt se toarnă jumătate din smântână, se amestecă cu jumătate din pesmet şi se acoperă cu un strat de sparanghel.
Se toarnă apoi cealaltă jumătate de smântână peste asparagus, se presară deasupra restul de pesmet, boiaua şi restul de unt.
Se coace sparanghelul în cuptorul încins la 200° C, până când smântână şi pesmetul prind o crustă aurie. Se serveşte cald.
Sparanghel cu smântână
Pofta buna!