Sparanghel cu sos de lămâie

Printeaza

O reteta de sparanghel cu sos de lamaie din: sparanghel, amidon, zahar, galbenusuri, suc de lamaie si sare.

Ingrediente:Sparanghel cu sos de lămâie

  • 800 g sparanghel
  • 1 lingura amidon
  • 2 lingurite zahar
  • 2 galbensuri
  • suc de la 2 lamai
  • sare

 

Mod de preparare:

Legaţi tulpinile de sparanghel (întregi) cu o sfoară, pentru a le tine la un loc. Puneţi-le la fiert în apă sărată care clocoteşte. Ţineţi-le la foc mic 7-10 minute, apoi scurgeţi-le de apă (păstraţi apa) şi băgaţi-le în apă rece. In acest fel sparanghelul îşi păstrează culoarea verde mai bine.

Amestecaţi amidonul cu 200ml din apa în care a fiert sparan­ghelul şi când amestecul este omogen, adăugaţi zahărul, amestecaţi şi puneţi vasul la foc potrivit, la bain mărie. Amestecaţi din când în când cu o lingu­ră de lemn. Când sosul se îngroaşă, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit puţin, apoi adăugaţi gălbenuşurile bătute cu zeama de lămâie.

Când amestecul este omogen, turnaţi-l în compoziţia cu ami­don. Puneţi vasul din nou la bain-marie şi încălziţi compoziţia, amestecând mereu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Nu lăsaţi amestecul să ajungă la temperatura de fierbere, pentru că în acest caz sosul s-ar putea tăia. înainte ca amestecul să dea în clocot, luaţi vasul de pe foc şi continuat’ să amestecaţi sosul cel puţin 1 minut. Condimentaţi sosul cu sare şi zahăr, dacă mai este necesar. Puneţi sparanghelul întreg pe un platou, turnaţi deasupra lui puţin sos şi apoi acoperiţi preparatul Puneţi-l la rece cel puţin 2 ore înainte de servire. La servire, adăugaţi sos de lămâie.

Sosul de lămâie poate fi aromat cu mărar, tarhon sau capere, cu condiţia ca acestea să fie foarte, foarte mărunt pisate într-un mojar.

Sparanghel cu sos de lămâie

Sparanghel cu sos de lămâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.