Sparanghel cu sos de portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de sparanghel cu sos de portocale din: sparanghel, unt, galbenusuri, apa, suc de lamaie, suc si coaja de portocala, sare si piper.
- 30 – 36 bucăţi sparanghel
- 175 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 1 lingură apă rece
- 1 lingură suc proaspăt stors de lămâie
- sucul şi coaja rasă de la 1 portocală
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi la bain-marie gălbenuşurile bătute, apa, zeama de lămâie şi 1 lingură din zeama de portocală. Adăugaţi sare, după gust.
Vasul trebuie pus la foc foarte mic şi trebuie să amestecaţi încontinuu până când sosul începe să se îngroaşe.
Luati vasul de pe foc în momentul în care dacă treceţi cu lingura prin sos, în urma lingurii rămâne o urmă bine delimitată.
Adăugaţi în sos untul, treptat, bucăţică cu bucăţică, amestecând încontinuu.
Când sosul este doar călduţ, adăugaţi coaja rasă de portocale şi zeama de portocale rămasă. Condimentaţi sosul cu sare şi piper.
Curăţaţi de pieliţă firele de sparanghel, tăiaţi-le cam la aceeaşi lungime, apoi puneţi-le la fiert în apă cu sare, timp de 5 – 8 minute, până când se înmoaie. Nu trebuie să fie prea moi, ci al dente.
Pentru a-şi păstra culoarea, imediat ce le-aţi scos din apa în care au fiert, scufundaţi-le într- un vas cu apă rece, apoi lăsaţi-le la scurs.
Aranjaţi firele de sparanghel pe un platou, turnaţi deasupra , doar pe mijlocul firelor, sosul şi doar peste sos presăraţi coajă rasă de portocale.
Sparanghel cu sos de portocale
Pofta buna!