Sparanghel cu sos

Printeaza

Sparanghel cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g sparanghel verde
  • 4 oua fierte tari
  • 100 g unt
  • 1 lamaie
  • 4 fire patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Decupează capetele veştede sau tari ale sparanghelului şi se decojesc tijele în dreptul treimii inferioare, cu ajutorul instrumentului pentru cartofi, mergând spre vârf.

Pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare într-o oală mare şi se aşază sparanghelul.

Lasă să fiarbă 10 min. şi se scurge imediat. Se trece prin jet de apă rece, pentru a păstra frumoasă culoarea verde.

Se decojesc ouăle şi se pun deoparte 2 gălbenuşuri. Restul se toacă. Se topeşte untul şi se bat cele două gălbenuşuri păstrate cu o lingura de suc de lamaie.

Sareaza si se pipereaza dupa gust. Sparanghelul fiert se repartizeaza pe farfurii si se toarna deasupra sosul.

Presara ouale tocate si patrunjelul tocat.

 

Sparanghel cu sos

Pofta buna!

 

 

Piftie cu Carne de Gâscă

Piftie cu Carne de Gâscă. Această rețetă delicioasă și sățioasă combină carnea fragedă de gâscă cu aromele bogate ale legumelor și condimentelor, rezultând un fel de mâncare rafinat și plin de savoare. Ideală pentru a fi servită ca aperitiv sau fel principal, piftia cu carne de gâscă va impresiona cu siguranță orice musafir. Piftia, cunoscută […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.