Sparanghel tempura

Printeaza

Sparanghel tempura din: ulei de susan, sparanghel, ou, faina, praf de copt.

 

Ingrediente:Sparanghel_tempura

  • 150 ml ulei de susan
  • 800 g sparanghel alb şi verde decojit
  • 1 ou
  • 125 g făină
  • 1 vârf de cuţit de praf de copt

 

Mod de preparare:

Uleiul se încinge la 160 °C. Sparanghelul se taie bucăţi.

Pentru aluat, oul se bate cu 250 ml de apă rece ca gheaţa. Se înglobează apoi făina şi praful de copt.

Recipientul cu aluatul se păstrează într-un vas mai mare cu gheaţă.

Sparanghelul se scufundă în aluat, se scurge şi se prăjeşte în uleiul încins până devine galben-auriu.

Se scoate şi se aşează pe prosoape de hârtie pentru ca uleiul sa fie absorbit.

Sparanghel tempura

Sparanghel_tempura

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Retete cu pui

Tempura de ceapă

O reteta de tempura de ceapa din: ceapa, zeama de lime, ulei de arahide, faina de naut, boia iute, bicarbonat, curcuma, apa si sare. Ingrediente: 2 cepe 1/2 lime (zeama) ulei de arahide (sau de floarea-şoarelui) pentru aluat: 130 g faină de năut 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă curcuma 1 ceaşcă […]

 

Tempura de fructe de mare şi legume

Tempura de fructe de mare şi legume

O reteta delicioasa de tempura de fructe de mare si legume din: fructe de mare, vanata, sparanghel, dovlecei, ceapa, faina de orez, faina alba, panko, bicarbonat, apa minerala, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 300 g fructe de mare (calamari, sepii mici, caracatiţă) 1 vânătă 6 fire de sparanghel 3 dovlecei 1 ceapă 150 […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun sparanghelul facut in felul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.