Sparanghel cu usturoi si seminte de susan la gratar

Printeaza

Sparanghel cu usturoi si seminte de susan la gratar din: tulpini de sparanghel, ulei de susan, usturoi, seminte de susan.

 

Ingrediente:

  • 16-20 tulpini de sparanghel, aproximativ 500 g
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri seminte de susan

 

Mod de preparare:

Cu o mana, tine o tulpina de sparanghel de baza si indoaie-o cu cealata mana – sparanghelul se va rupe in punctul unde se termina partea lemnoasa si incepe cea frageda.

Arunca baza. Asaza 4-5 tulpini de sparanghel una langa celalta. Uneste-le intepandu-le cu frigarui de bambus.

Intr-un bol de mici dimensiuni, pune uleiul de susan, sosul de soia, usturoiul şi seminţele de susan; amestecă-le cu o furculiţă.

Unge pluta de sparanghel cu această compoziţie pe ambele părţi. Potriveşte-le la gust cu un pic de sare şi mult piper.

Frige sparanghelul pe un grătar încins sau într-o tigaie-grill 4-5 minute pe fiecare parte, folosind cleştele pentru a-l întoarce.

 

Sparanghel cu usturoi si seminte de susan la gratar

Sparanghel_cu_usturoi_si_seminte_de_susan_la_gratar

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.