Sparanghel cu usturoi si seminte de susan la gratar
PrinteazaSparanghel cu usturoi si seminte de susan la gratar din: tulpini de sparanghel, ulei de susan, usturoi, seminte de susan.
Ingrediente:
- 16-20 tulpini de sparanghel, aproximativ 500 g
- 2 linguri ulei de susan
- 1 lingura sos de soia
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri seminte de susan
Mod de preparare:
Cu o mana, tine o tulpina de sparanghel de baza si indoaie-o cu cealata mana – sparanghelul se va rupe in punctul unde se termina partea lemnoasa si incepe cea frageda.
Arunca baza. Asaza 4-5 tulpini de sparanghel una langa celalta. Uneste-le intepandu-le cu frigarui de bambus.
Intr-un bol de mici dimensiuni, pune uleiul de susan, sosul de soia, usturoiul şi seminţele de susan; amestecă-le cu o furculiţă.
Unge pluta de sparanghel cu această compoziţie pe ambele părţi. Potriveşte-le la gust cu un pic de sare şi mult piper.
Frige sparanghelul pe un grătar încins sau într-o tigaie-grill 4-5 minute pe fiecare parte, folosind cleştele pentru a-l întoarce.
Sparanghel cu usturoi si seminte de susan la gratar
Pofta buna!