Sparanghel venezuelean

Printeaza

Sparanghel venezuelean din: sparanghel, ulei de masline, dovlecel, unt, mustar, vin alb, lamaie, piper, zahar sos Worchester, sare.

Ingrediente:Sparanghel venezuelean

  • 600 g sparanghel
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri muştar
  • 200 ml vin alb
  • 1/2 lămâie
  • piper măcinat
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 lingură sos Worchester
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă sparanghelul cu un cuţit special pentru car­tofi. Se începe de la capătul de sus în jos. Dacă e nevoie, partea de jos se îndepărtează. Trebuie avut grijă ca spa­ranghelul să nu se rupă, deoarece este foarte fragil.

Se taie sparanghelul în bucăţi şi se pune la fiert 5-6 minute, cu uleiul de măsline. Se spală sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se spală dovlecelul, se usucă şi se taie felii, pe. lungime. Se combină sparanghelul cu feliile de dovlecel.

Se încinge untul într-o tigaie şi se căleşte uşor sparanghe­lul (sau mai degrabă se încălzeşte). Intre timp, se pre­pară un sos picant din muştar. Se amestecă muştarul cu vinul, sucul de la 1/2 lămâie, zahărul, piperul, sarea şi sosul Worchester (dacă e cazul, se pun şi condimente din legu­me), apoi se fierbe 5 minute. Sparanghelul se serveşte cald, alături de sosul de muştar sau legume.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.