Sparanghel venezuelean
PrinteazaSparanghel venezuelean din: sparanghel, ulei de masline, dovlecel, unt, mustar, vin alb, lamaie, piper, zahar sos Worchester, sare.
- 600 g sparanghel
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 dovlecel
- 2 linguri unt
- 2 linguri muştar
- 200 ml vin alb
- 1/2 lămâie
- piper măcinat
- 1 lingură zahăr
- 1/2 lingură sos Worchester
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă sparanghelul cu un cuţit special pentru cartofi. Se începe de la capătul de sus în jos. Dacă e nevoie, partea de jos se îndepărtează. Trebuie avut grijă ca sparanghelul să nu se rupă, deoarece este foarte fragil.
Se taie sparanghelul în bucăţi şi se pune la fiert 5-6 minute, cu uleiul de măsline. Se spală sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se spală dovlecelul, se usucă şi se taie felii, pe. lungime. Se combină sparanghelul cu feliile de dovlecel.
Se încinge untul într-o tigaie şi se căleşte uşor sparanghelul (sau mai degrabă se încălzeşte). Intre timp, se prepară un sos picant din muştar. Se amestecă muştarul cu vinul, sucul de la 1/2 lămâie, zahărul, piperul, sarea şi sosul Worchester (dacă e cazul, se pun şi condimente din legume), apoi se fierbe 5 minute. Sparanghelul se serveşte cald, alături de sosul de muştar sau legume.
Poftă bună!