Sparanghel cu sos de nuci din: unt, nuci, otet, sparanghel. Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar fi potasiul, fierul, calciul și magneziul. […]
Sparanghel verde cu sos
PrinteazaSparanghel verde cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper.
- 500 g sparanghel verde
- 4 ouă fierte tari
- 100 g unt
- 1 lămâie
- 4 fire pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se decupează capetele veștede sau tari ale sparanghelului și se decojesc tijele în dreptul treimii inferioare, cu ajutorul instrumentului pentru cartofi, mergând spre vârf.
Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare într-o oală mare și se așază sparanghelul.
Se lasă să fiarbă 10 min. și se scurge imediat. Se trece prin jet de apă rece, pentru a păstra frumoasă culoarea verde.
Se decojesc ouăle și se pun deoparte 2 gălbenușuri. Restul se toacă.
Se topește untul și se bat cele două gălbenușuri păstrate cu o lingură de suc de lămâie.
Se sărează și se piperează după gust. Sparanghelul fiert se repartizează pe farfurii și se toarnă deasupra sosul.
Se presară ouăle tocate și pătrunjel tocat.
Sparanghel verde cu sos
Pofta buna!
poate iti place si:
Sparanghel cu usturoi
Sparanghel cu usturoi din: sparanghel, ulei de masline, usturoi. Sparanghelul este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E și beta-carotenul. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul. Ingrediente: 400gr Sparanghel 30ml ulei de masline […]
Pofta buna!