Sparanghel cu vinegretă
PrinteazaO reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, ardei, ceapa verde, cimbru, supa de pui, otet de vin alb si piper. Sparanghelul proaspăt se găsea pe vremuri doar primăvara, dar acum se poate cumpăra pe tot parcursul anului. Aroma unică, dulceagă a sparanghelului e si mai plăcută când se combină cu o vinegretă uşoară
- 675 g sparanghel
- 2 ardei mari rosii tocati fin
- 2 ardei mari galbeni tocati fin
- 4 fire ceapa verde tocate fin
- 2 lingurite cimbru verde sau 1/2 lingurita cimbru uscat
- 5 linguri supa de pui cu continut redus de sodiu
- 3 linguri otet de vin alb
- piper dupa gust
Mod de preparare:
Se toarnă într-o tigaie mare 5 cm de apă şi se dă în clocot la foc mediu-iute. Se adaugă sparanghelul şi se fierbe la foc mic 3-4 minute sau până când sparanghelul este moale. Se pune pe un platou. Se ţine la cald.
Se şterge tigaia. Se unge cu 1 linguriţă de ulei de măsline şi se pune la foc mediu-iute. Se adaugă ardeii roşii şi cei galbeni şi se călesc aproximativ 4 minute sau până când se înmoaie. Se adaugă ceapa verde şi cimbrul şi se mai căleşte totul încă 1 minut.
Se înglobează supa şi oţetul şi se fierbe la foc mic. Se presară piper şi se toarnă compoziţia peste sparanghel.
Sparanghel cu vinegretă
Pofta buna!