Meiul, cunoscut științific ca Prunus mume, este un fruct originar din regiunea sud-estului Asiei și este strâns legat de familia prunelor și caiselor. Meiul a fost domesticit pentru prima dată în China acum peste 3000 de ani și a devenit un simbol cultural important, fiind asociat cu […]
Sparanghel cu ou
PrinteazaSparanghel cu ou din: oua, sparanghel, rosii cherry, ceapa, ulei, mustar, suc de lamaie, sare, piper, marar.
Ingrediente:
- 10 ouă de prepeliţă
- 1 legătură de sparanghel tânăr
- 300 g de roşii cherry
- 1 legătură de ceapă verde
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Pentru sos:
- muştar de Dijon
- sucul de la 1 lămâie
- 1 legătură de mărar, tăiat mărunt
Mod de preparare:
Sparanghel cu ou: fierb ouăle de prepeliţă 3 minute. După ce au fiert, se scufundă în apă rece pentru a se curăţa mai uşor. taie fiecare ou pe jumătate.
curăţă sparanghelul de părţile tari ale tulpinei şi se taie în bucăţi. Se taie mărunt ceapa. Se încinge uleiul de măsline şi se rumenesc legumele, doar atât cât să se înmoaie puţin.
Pentru sosul de muştar, se amestecă bine muştarul de Dijon cu sucul de lămâie şi mărarul.
pun legumele rumenite în pahare transparente. adaugă jumătăţile de ou. asezonează cu sare şi piper. Se servesc cu sosul de muştar alături.
Pofta buna!
Salatele cu carne de pui sunt o opțiune populară și versatilă pentru mesele sănătoase și echilibrate. Aceste salate combină proteinele slabe din carne de pui cu o varietate de legume, frunze verzi și, uneori, fructe și nuci, pentru a crea un echilibru nutritiv ideal. Sunt perfecte atât pentru prânzuri ușoare, […]