Sparanghelul – furnizor de sanatate

Printeaza

Sparanghelul – furnizor de sanatate: Cercetări recente au stabilit o legătură între consumul sparanghelului, echilibrul psihic şi sănătatea inimii.

Sparanghelul conţine şi rutină, un compus chimic cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii.

De asemenea, această substanţă întăreşte capilarele, micile vase de sânge pe care pot apărea umflături hemoroidale sau varice.

Ca toate fructele şi legumele, sparanghelul furnizează o doză sănătoasă de fibre.

Această fibră insolubilă este cunoscută pentru calităţile sale probiotice: poate stimula creşterea bacteriilor bune în intestine.

Sparanghelul – furnizor de sanatate

Sparanghelul - furnizor de sanatate

 

 

 

 

 

 

Retete cu sparanghel:

Reteta zilei: File de cod cu cartofi si sparanghel la cuptor

File de cod cu cartofi si sparanghel la cuptor din: cartofi, rozmarin, ulei de masline, sparanghel, ceapa rosie, cod, lamaie, unt, sare, piper. Ingrediente:  1 kg cartofi, cuburi 1 lingura frunze proaspete de rozmarin 1 lingura ulei de măsline 1 legatura sparanghel, taiat bucati 1/3 ceasca ceapa rosie felii subtiri 4 file-uri de cod 1 […]

Frittata de sparanghel cu dip

Frittata de sparanghel cu dip din: sparanghel, oua, busuioc, parmean, nucsoara, ulei de masline, sare, piper, branza cu verdeata, maioneza, smantana, lamaie, iaurt, mustar. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 8 ouă 1/2 de legătură de busuioc 4 linguri de parmezan proaspăt ras nucşoară 3 linguri de ulei de măsline presat la rece sare piper 150 g […]

Reteta zilei: Supa crema de sparanghel cu ghimbir

Supa crema de sparanghel cu ghimbir din: sparanghel, cartof, ghimbir, ceapa, ulei de masline, supa de legume, sare, piper alb. Ingrediente:  1 legatura sparanghel 1 cartof cuburi 1 bucatica ghimbir, maruntit 2 cepe, feliate 2 linguri de ulei de măsline 3 cesti supa de legume 3/4 linguriță sare 1/8 linguriță piper alb bucati de sparanghel, […]

Reteta zilei: Sparanghel la cuptor cu aroma de portocala

Sparanghel la cuptor cu aroma de portocala din: sparanghel, portocala, nuci pecan, ceapa, ulei de masline, sare, piper, coaja de portocala, mustar dijon, otet, ulei de masline. Ingrediente:  1 buchet sparanghel 1 portocala 1/4 cană de nuci pecan tocate 1 ceapa, felii subțiri 2 linguri de ulei de masline sare si piper dupa gust Ingrediente […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.