Spata de iepure cu cepsoare, in bere
PrinteazaO reteta delicioasa de spata de iepure cu cepsoare, in bere din: spate de iepure, pancetta, cimbrisor, boia dulce, cepsoara, bere blonda, varza de bruxelles, ulei extravirgin de masline si sare.
- 4 spate de iepure dezosate
- 50 g pancetta nefeliată
- 1 lingură de frunze de cimbrişor uscat
- câteva rămurele de cimbrişor proaspăt
- 1 lingură de boia dulce
- 200 g cepşoară dulce, curăţată
- 3 pahare de bere blondă
- 1 lingură de seminţe de muştar
- 400 g varză de Bruxelles
- 6 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi varza de Bruxelles; daţi-o în fiert în multă apă clocotită sărată, circa 20 de minute, scurgeţi-o şi păstraţi-o la cald. Presăraţi peste carne boiaua şi frunzele de cimbrişor şi îndoiţi partea mai subţire sub file.
Tăiaţi pancetta felioare şi rumeniţi-o în ulei extravirgin de măsline într-o cratiţă încăpătoare; adăugaţi cepşoara şi lăsaţi să se facă aproximativ 5 minute, apoi puneţi bucăţile de iepure şi lăsaţi-le să se rumenească încă 10 minute, întorcându-le din când în când. Potriviţi de sare, stropiţi cu berea, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să se facă totul 30 de minute, la foc potrivit.
Daţi la o parte capacul, măriţi flacăra şi, când sosul s-a îngroşat, presăraţi deasupra seminţele de muştar şi continuaţi prepararea câteva minute.
Aşezaţi iepurele într-o tavă de servit ovală şi ornaţi cu câteva rămureie de cimbrişor proaspăt; serviţi-l potrivit de cald, cu garnitura de varză de Bruxelles peste care turnaţi uleiul extravirgin de măsline rămas.
Cepşoara = Este o plantă cu miros de ceapă, dar mai blând şi mai fin, care creşte până la o înălţime de 30 cm. Spre deosebire de ceapă nu formează sub pământ bulbi mari. Doar frunzele subţiri sunt sursa aromei. Este înrudită, din punct de vedere botanic, cu usturoiul, ceapa, prazul şi leurda.
Spata de iepure cu cepsoare, in bere
Poftă bună!