Spata de porc glazurata
PrinteazaSpata de porc glazurata din: spata de porc, vin, ulei, usturoi, cuisoare, boabe de mustar, coriandru, piper, chimion, scortisoara, sare, portocale, ceapa, morcovi, rozmarin.
- 1 kg spată de porc, cu şorici
Pentru marinadă:
- 1 1/2 căni de vin roşu
- 1/3 cană de ulei de măsline extra virgin
- 1 cană de suc de portocale proaspăt stors
- 5 căţei de usturoi
- 2 cuişoare
- 3 boabe de ienibahar
- 1 linguriţă de seminţe de coriandru
- 1 linguriţă de boabe de piper negru
- 1 linguriţă de seminţe de chimion
- 1/4 linguriţă de scorţişoară
- 1 linguriţă de sare
Pentru friptură:
- 2 portocale
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 cană de suc de portocale
- 2 fire de rozmarin
Mod de preparare:
Zdrobiţi într-un mojar cuişoarele, ienibaharul, coriandrul, piperul negru, sarea şi chimionul. Procedaţi la fel cu usturoiul, dar separat. Crestaţi şoriciul în romburi.
Aşezaţi carnea într-un bol, iar deasupra turnaţi sucul de portocale, uleiul de măsline, condimentele zdrobite, vinul, usturoiul şi scorţişoara. Lăsaţi carnea în frigider la marinat timp de 24 de ore, bolul fiind acoperit cu folie alimentară. Din când în când mai întoarceţi carnea în marinadă.
Tocaţi grosier ceapa şi morcovii, apoi puneţi-le într-o tavă. Turnaţi sucul de portocale, adăugaţi firele de rozmarin şi puneţi carnea deasupra. Introduceţi carnea în cuptorul preîncălzit la 250°C pentru aproximativ 30 de minute.
Curăţaţi portocalele cu un cuţit, îndepărtând atât coaja cât şi partea albă. Tăiaţi portocalele în rondele cu grosimea de aproximativ 1 cm şi aşezaţi-leîn tava din cuptor. Reduceţi apoi temperatura la 160°C şi lăsaţi tava în cuptor încă o oră şi jumătate.
Porţionaţi friptura şi serviţi.
Pofta buna!