Spata de porc la cuptor
PrinteazaSpate de porc la cuptor din: seminte de fenicul, sare, boia dulce, spata de porc, chifle.
- 2 lingurite seminte de fenicul
- 1 lingurita sare
- 1 lingura boia dulce
- 33-5 kg spate de porc, cu os, soriciul crestat
- chifle pentru servit
Mod de preparare:
Zdrobeşte seminţele şi sarea într-un mortar şi apoi adaugă boiaua şi uleiul, încinge cuptorul la semnul 7/220°C. Aşază carnea pe suprafaţa de lucru şi unge-o cu amestecul de fenicul. Trasferă pe grătar metalic aşezat pe tavă de copt şi dă la cuptor 20 min.
Micşorează temperatura la semnul 1/140C0 şi toarnă 400 ml apă în tava de copt. Dă din nou la cuptor 5-6 ore sau mai mult, până când carnea se pătrunde şi se desprinde cu uşurinţă de pe os. Incălzeşte chiflele, sfâşie carnea cu două furculiţe şi invită pe fiecare să se servească.
Spata de porc la cuptor
Pofta buna!