Spata de porc umpluta cu ciuperci
PrinteazaSpata de porc umpluta cu ciuperci
- 1,200 kg spata de porc pregatita pentru umplut
Pentru marinata:
- 250 ml vin alb sec
- 4 catei de usturoi pisati
- 4 linguri ulei de masline
- 4 cepe mijlocii taiate felii
- zeama de la o lamaie
- 2 foi de dafin
- 1 g piper proaspat macinat
- 1 g boia de ardei dulce
- sare
Umplutura:
- 200 g ciuperci din conserva
- 1 ceapa mijlocie
- 100 g ficat de pasare
- sare
- piper
- 2 linguri sos alb
Mod de preparare:
Pregatesti marinata din ingredientele mentionate, amesteci bine, acoperi si lasi sa se odihneasca 24 de ore. A doua zi adaugi in marinata spata de porc, amesteci bine cu marinata, acoperi si lasi la macerat aproximativ 12 ore in frigider.
Pregatesti umplutura:
Toci marunt ceapa si o calesti, impreuna cu ciupercile taiate felii, cu ficatul de pasare taiat bucati mici, in putina untura. Cand sunt aproape gata, adaugi sarea, piperul, sosul alb. Mai lasi sa dea cateva clocote, apoi o dai la o parte, incingi cuptorul la 200 grade Celsius, scoti spata de la frigder, o umpli cu compozitia de ciuperci si cosi cu ata sterilizata.
O asezi intr-o tava impreuna cu 1 lingura de untura si 100 ml apa, apoi o dai la cuptor. Din cand in cand o ung cu sosul din tava. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugi sosul in care s-a macerat carnea, amesteci bine, o intorci si o ungi bne.
Mai lasi in cuptor pana se rumeneste bine si o ungi din cand in cand cu sosul rezultat. O scoti din cuptor, inlaturi atele, o tai in 6 bucati si o asezi pe farfurii impreuna cu sosul format, alaturi de 1 cartof fiert.
Pofta buna!