Spata de porc umpluta
PrinteazaSpata de porc umpluta
- 1 si 1/2 kg de spata
- 50 g ficat
- 150 g carnati afumati
- 50 g unt
- 50 g untdelemn
- 1 ou
- 50 g slanina afumata
- 2-3 catei usturoi
- 1 ceapa
- 1 felie franzela
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 cana zeama de carne
- sare
- piper dupa gust
- slanina
Mod de preparare:
Scoti osul de la carne si faci un loc la mijloc pe care-l umpli cu urmatoarea compozitie: carnati tocati, ficatul fiert si zdrobit, painea inmuiata in zeama de came, oul rascopt, usturoiul pisat, ceapa, patrunjelul si piperul.
Cosi spata, acoperi cu o fasie de slanina, legi cu o sfoara si pui intr-o tava cu grasime. O tii 2 ore la cuptor stropind cu sosul din tigaie.
Cand este gata, scoti sfoara si atele si poti s-o mananci calda sau rece, cu salata de sfecle rosie si hrean sau castraveti murati.
Pofta buna!