Spata de miel la cuptor cu ansoa si rozmarin
PrinteazaO reteta delicioasa de spata de miel la cuptor cu ansoa si rozmarin din: frunze de rozmarin, usturoi, capere, fileuri de ansoa, ulei de masline, lamai, spata de miel, ceapa rosie si vin alb. In comparatie cu bucatile cele mai bune pentru copt, cum ar fi pulpa sau muschiul, spata este inca ieftina. Are mai multa aroma si, cand este copt lent, este mai usor de gatit. Spata este o friptura mai grasa, dar grasimea ii mentine suculenta la prajit.
- frunze de la 4 fire rozmarin
- 4 catei de usturoi striviti
- 1 lingura de capere tocata fin
- 3 fileuri de ansoa in ulei, scurse si tocate fin
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lamai intregi
- 1,5 kg spata de miel, nedezosata
- 2 cepe rosii, taiate in felii groase
- 1 pahar mic de vin alb
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se toacă fin rozmarinul, apoi se amestecă cu usturoiul, caperele, anşoa, uleiul de măsline, coaja rasă şi zeama de la o lămâie şi se pun deoparte jumătăţile de lămâie folosite. Se taie 3-4 fante pe suprafaţa cărnii, apoi se freacă bine cu amestecul de rozmarin.
Se presară ceapa pe fundul unei tăvi, se taie lâmâia rămasă în jumătate, se storc sucurile în ţavă şi se pun toate jumătăţile de lămâie înăuntru, aiâturi de ceapa. Se pune mielul deasupra şi se coace 1 oră. Se toarnă vinul şi^se mai coace 3 ore, până ce carnea este foarte fragedă.
Se lasă să se odihnească 15 minute, apoi se serveşte, mai degrabă ruptă în bucăţi decât tăiată de pe os, cu toate sucurile din tavă.
Spata de miel la cuptor cu ansoa si rozmarin
Pofta buna!