Spata de porc la cuptor cu sos de piper
PrinteazaO reteta delicioasa de spata de porc la cuptor cu sos de piper din: spata, sare, piper, unt, ceapa, smantana, fond de vita, piper verde murat si sare.
- spata întreaga 900 g
- sare si piper dupa gust
- unt 60 g
- ceapa 30 g
- smântâna lichida 80 ml
- fond de vita 60 ml
- cognac 20 ml
- piper verde murat în otet 10 g
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Spata de porc se fierbe într-o supa de legume pentru aproximativ 30 minute. Se scoate si se introduce la cuptor la temperatura de 180ºC, timp de 35
minute.
Separat se realizeaza sosul de piper din 30 g ceapa tocata sotata în unt, împreuna cu 5 g piper murat în otet, se deglaseaza cu cognac, se reduce si se adauga fondul de vita si smântâna lichida.
La final sosul se blendeaza si se completeaza cu boabele de piper murat ramase. Spata de porc se feliaza si se serveste cu sosul de piper.
Spata de porc la cuptor cu sos de piper
Pofta buna!