Spată de porc la cuptor

Printeaza

Spata de porc la cuptor din: seminte de fenicul, sare de mare, fenicul, morcovi, ceapa, usturoi, cimbru, spata de porc, ulei de masline, vin alb si supa de pui.

Carnea de porc gătită în acest fel va fi incredibil de fragedă. Această reţetă se poate face doar cu spată întreagă, fiind o mâncarea ideală de Crăciun.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri seminţe de fenicul
  • o lingură sare de mare sau de salină
  • 2 bulbi de fenicul, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi mai mari
  • 4 morcovi mijlocii, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi mai mari
  • 3 cepe curăţate şi tocate mai mare
  • o câpâţână de usturoi, zdrobită (necurăţată)
  • o legătură de cimbru proaspăt
  • 5-6 kg spată de porc cu os, cu pielea crestată
  • ulei de măsline
  • o sticlă de vin alb
  • 565 ml supă de pui sau de legume

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la temperatura maximă. într-un mojar, zdrobiţi seminţele de fenicul împreună cu sarea, până când obţineţi o pulbere fină. Puneţi legumele, usturoiul şi firele de cimbru într-o tavă mare de friptură.

Ungeţi spata de porc cu ulei de măsline şi aşezaţi-o peste legume. Apoi frecaţi carnea cu seminţele de fenicul zdrobite, având grijă să le îndesaţi în crestături, pentru un plus de aromă.

Introduceţi tava în cuptorul încins pentru 20-30 de minute sau până când carnea începe să se rumenească, apoi micşoraţi temperatura la 120°C şi lăsaţi friptura în cuptor între 9 şi 12 ore, până când devine moale şi lipicioasă, putând fi prinsă uşor cu o furculiţă.

Turnaţi tot vinul în tavă şi mai lăsaţi friptura o oră, până când se scaldă într-un sos delicios. După ce scoateţi tava din cuptor, lăsaţi carnea să stea o jumătate de oră, apoi scoateţi-o pe o planşetă.

Mie îmi place să înlătur sarea în exces de pe carne, apoi să zdrobesc legumele din tavă, ca pe un piure.

Adăugaţi supa în tavă, puneţi tava pe foc şi fierbeţi până când obţineţi un sos delicios, cu o aromă intensă (îl puteţi îngroşa cu puţină făină cernută).

Friptura e nemaipomenită dacă o serviţi cu fasole pestriţă, verdeţuri înăbuşite, piureul de legume şi sosul savuros.

 

Spată de porc la cuptor

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • spata de porc la cuptor
  • spata de porc intreaga la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.