Spate de porc la cuptor din: seminte de fenicul, sare, boia dulce, spata de porc, chifle. Ingrediente: 2 lingurite seminte de fenicul 1 lingurita sare 1 lingura boia dulce 33-5 kg spate de porc, cu os, soriciul crestat chifle pentru servit Mod de preparare: Zdrobeşte seminţele şi sarea într-un mortar şi apoi adaugă boiaua […]
Spata de porc inabusita cu cidru si pastarnac
PrinteazaSpata de porc inabusita cu cidru si pastarnac din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, telina, pastarnac, frunze de dafin, faina, cidru, supa de pui, patrunjel, piure de cartofi si verdeata.
- 2 linguri ulei de masline
- 1 kg spata de porc, taiata cuburi
- 2 cepe feliate
- 2 tulpini de telina Apio, tocate grosier
- 3 pastarnaci, taiati bucati
- 2 frunze de dafin
- 1 lingura de faina
- 330 ml de cidru
- 850 g supa de pui
- 1 mana de patrunjel, tocat
- piure de cartofi si verdeata pentru servit, optional
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180C/gaz4. Incinge uleiul intr-un vas mare termorezistent, care sa aiba si capac, rumeneste carnea in transe, apoi pune-o deoparte.
Sotează ceapa, ţelina şi păstârnacul împreună cu frunzele de dafin timp de 10 minute, până se rumenesc.
Presară făina şi amestecă bine, apoi adaugă carnea şi zeama lăsată de aceasta.
Adaugă cidru cât să se acopere carnea şi legumele. Asezonează şi adu la punctul de fierbere, apoi acoperă şi dă la cuptor pentru 2 ore.
Serveşte presărat cu pătrunjel, piure de cartofi şi verdeţuri, opţional.
Spata de porc inabusita cu cidru si pastarnac
Pofta buna!
poate iti place si:
Spata de porc la cuptor
Pofta buna!
Care-i spata de porc?
Aia din spate 😉