Spata de porc rumenita
PrinteazaSpata de porc rumenita din: condimente cajun, zahar tos, zeama si coaja de lamaie, spata de porc, ardei gras, rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, dovlecei, porumb, ardei gras si lipii.
- 3 linguri condiment Cajun
- 2 linguri zahar tos
- zeama si coaja rasa de la 3 lamai
- 2 kg spata de porc dezosata
pentru salsa:
- 2 bucati si coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 ardei gras, zdrobit
- 3 rosii bine coapte, tocate
- patrunjel proaspat, tocat
pentru servit:
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 750 g amestec de dovlecei, porumb fiert si ardei gras taiat felii
- 16 bucati lipii
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 3/160C. Combina condimentul, zaharul si lamaia si unge carnea ca sa se patrunda. Asaza carnea pe un strat dublu de folie de aluminiu si hartie de copt, cu tot cu sucurile si inchide folia la capete, prin rasucire, lasand aer inauntru.
Asaza pachetul in tava de copt si toarna apa clocotinda in strat de 2 cm. Da la cuptor 6 ore, avand grija sa completezi apa pe masura ce se evapora. Scoate din cuptor, desfa pachetul si lasa sa stea deoparte 30 de minute.
Pentru salsa marunteste toate ingredientele intr-un tocator electric si potriveste gustul de sare si piper. Poti pregati din ajun. Pentru legume, incinge uleiul intr-un wok larg si rumeneste-le 3-4 minute. Serveste friptura pe platou mare, taiata felii sau sfasiata cu furculita.
Serveste cu salsa, legumele rumenite rapid si lipiile incalzite.
Spata de porc rumenita
Pofta buna!
Buna de incercat
Si eu o sa fac spata de porc