Spata de porc cu sos acrisor
PrinteazaSpata de porc cu sos acrisor din: cimbru, condiment, usturoi, zahar brun, sos warchestershire, zeama de lamaie, ulei de masline, spata de porc, sare grunjoasa, mere, zahar tos, unt si zeama de lamaie.
- o legatura mica de cimbru, maruntit
- 2 lingurite condiment asortat
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingura zahar brun
- 2 lingurite sos Worchestershire
- zeama de la 1 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 2 kg spata de porc
- 2 linguri sare grunjoasa
- 12 chifle albe pufoase pentru servit
pentru sosul acrisor:
- 6 mere cretesti, curatate de coaja si seminte si taiate bucati
- 75 g zahar tos
- 15 g unt
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 2/150 C. Combină cimbrul, condimentul, usturoiul, zahărul, sosul Worchestershire, zeama de lămâie şi uleiul şi unge carnea uniform.
Aşaz-o în tava de copt cu şoriciul în sus şi presară jumătate din sare. Acoperă vasul cu folie şi dă la cuptor 5 ore.
Intr-un vas pe foc pune toate ingredientele pentru sosul acrişor, acoperă cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 30 min, amestecând din când în când, până când se înmoaie.
Măreşte temperatura cuptorului la semnul 7/220 C.
Indepărtează folia, presară sarea rămasă şi dă la cuptor 25 de min pentru ca şoriciul să se rumenească. Lasă să stea 20 min.
Taie şoriciul crocant şi serveşte bucăţile presărate peste friptură. Taie friptura felii şi serveşte cu sosul acrişor şi cu chifle pufoase.
Spata de porc cu sos acrisor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- spata de porc
- retete cu spata de porc