Spata de porc umpluta
PrinteazaSpate de porc umplut din: patrunjel, rozmarin, cimbru, paine alba, samburi de pin, ulei de masline, sare, piper, spata de porc, usturoi, ceapa, morcovi, cartofi, praz si supa.
- 1 legatura patrunjel
- 2 crengute rozmarin
- 5 crengute cimbru
- 3 felii paine alba
- 2 linguri samburi de pin
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1 kg spata de porc cu sorici
- 2 catei de usturoi
- 4 cepe mici
- 8 morcovi
- 500 g cartofi
- 1 tulpina praz
- 1/2 l supa
Mod de preparare:
Spălaţi verdeaţa, uscaţi-o şi puneţi deoparte 1 crenguţă de rozmarin. Restul, curăţaţi-l şi tocaţi-l.
Curăţaţi pâinea de coajă şi fărâmiţaţi-o. Tocaţi sâmburii de pin şi amestecaţi-i cu pâinea, verdeaţa şi 2 linguri ulei de măsline, apoi săraţi şi piperaţi totul.
Crestaţi şoriciul, ungeţi carnea cu amestecul de mai sus, rulaţi-o şi fixaţi-o. 2 Preîncălziţi cuptorul la 180°C.Tăiaţi usturoiul şi ceapa cuburi.
Pregătiţi legumele. Tăiaţi bucăţi morcovii, cartofii şi prazul. Puneţi totul împreună cu rozmarinul într-o tavă pentru friptură.
Aşezaţi carnea cu pielea în sus. Stropiţi-o cu ulei şi lăsaţi-o cca 20 de minute la cuptor.
Turnaţi supa şi continuaţi să o fierbeţi înăbuşit alte 40-60 de minute.
Pentru această etapă, potriviţi cuptorul la 220°C.
Spate de porc umplut
Pofta buna!