Spată umplută cu carne tocata cu garnitură de cartofi sotaţi cu carnăciori afumaţi şi mazăre natur

Printeaza

Spată umplută cu carne tocata cu garnitură de cartofi sotaţi cu carnăciori afumaţi şi mazăre natur

Ingrediente:Spată umplută cu carne tocata cu garnitură de cartofi sotaţi cu carnăciori afumaţi şi mazăre natur

  • 1 spată de viţel de 1,200 kg
  • 2 cepe
  • 1 felie franzelă
  • 1 ou
  • 1 legătură pă­trunjel
  • 120 g unt
  • 1/2 lingură făină
  • 100 g zarzavat
  • 400 g mazăre
  • 400 g cartofi
  • 150 g cirnăciori afumaţi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se scot oasele de la spată şi din resturi se face o tocătură cu ceapa sotată, franzelă muiată şi stoarsă, 1 ou, sare şi piper. Cu această tocătură se umple spata, se leagă cu sfoară subţire şi se frige la cuptor cu  zarzavat tă­iat, ceapă tocată, sare, oasele de viţel sparte.

Cînd spata este rumenită şi fragedă se scoate şi se face sosul cu făină, apă sau supă şi după ce a fiert 25 minute se strecoară.

Carnea se taie felii şi se aşază pe platou. Se garni­seşte cu cartofii fierţi tăiaţi cuburi sotaţi şi amestecaţi cu cîrnăciorii tăiaţi rondele şi cu mazărea fiartă şi presărată cu pătrunjel.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.