Specialitate cu afumatura
PrinteazaSpecialitate cu afumatura din: carne afumata, ceapa, orez, usturoi, ulei, boia, supa de carne, rosii, ardei, chimen, ardei iute, smantana, patrunjel.
- 600 g carne afumată
- 1 ceapă
- 50 g orez
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingură cu boia dulce
- 3 căni cu supă de carne
- 4-5 roşii
- 1-2 ardei graşi roşii
- 1 linguriţă cu chimen
- 1 ardei iute
- 1-2 linguri cu smântână
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Spală şi taie carnea. Mărunţeşte ceapa şi usturoiul, căleşte-le în ulei, presară boiaua şi stinge cu o cană cu supă.
Adaugă carnea, sare şi căleşte-le 30 de minute.
Adaugă orezul spălat şi restul de supă şi mai ţine pe foc 20 de minute.
Opăreşte roşiile, decojeşte-le şi taie-le cubuleţe, pisează chimenul şi taie ardeii graşi şi pe cel iute. Adaugă totul peste orezul cu carne.
Fierbe încă 10-15 minute, adaugă verdeaţa tocată mărunt, 1-2 linguri cu smântână şi stinge focul.
Pofta buna!