Specialitate de cartofi in paine
PrinteazaSpecialitate de cartofi in paine din: cartofi, gogosari, ceapa, rosii, foie dafin, cimbru, ulei de floarea soarelui, pulpa de porc, ceapa, paini si marar.
- 10 cartofi
- 2 gogosari
- 2-3 cepe
- 5-6 rosii
- o foaie dafin
- cimbru uscat si macinat
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- 400 g pulpa de porc
- 4 fire ceapa sau praz
- 4 paini rotunde 300-400 g
- o legatura marar
Mod de preparare:
Se curata si se spala ceapa, se taie solzisori si se caleste in uleiul incins. Se lasa sa se inmoaie si se toarna putina apa.
Se adauga carnea taiata cubulete, gogosariii si se inabusa impreuna cu ceapa si apa.
Separat, se curata si se spala cartofii si se adauga ultimii deoarece se pot zdrobi. Se oparesc rosiile si se decojesc.
Se taie cubulete si se pun sa fiarba. Dupa ce au fiert in cateva clocote, se trec prin sita si se obtine o crema de rosii.
Aceasta se toarna spre sfarsit in tocana si se condimenteaza cu foi de dafin si cimbru.
Se adauga marar si se baga in cuptor. In acest timp, se pregatesc painile.
Se taie capacul, se scoate miezul si se servesc cu mancarea de cartofi, Se serveste cu ceapa verde.
Specialitate de cartofi in paine
Pofta buna!