Specialitate la cuptor
PrinteazaO reteta de specialitate la cuptor din: malai grisat, apa, lapte, unt, branza de oi, sare, rosii, cascaval, ulei, busuioc, oregano, tarhon si sare.
- 200 g mălai grişat
- 175 ml apă
- 175 ml lapte
- 2 linguri unt
- 1 lingură brânză de oi
- 1 praf de sare
pentru garnitură:
- 4–5 roşii bine coapte
- 100 g caşcaval
- 2 linguri ulei
- ierburi aromate: busuioc, oregano, tarhon
- sare
Mod de preparare:
Preparaţi o mămăligă din apă, lapte, mălai grişat, un praf de sare, unt şi brânză de oi. După ce s-a fiert mămăliga, o răsturnaţi pe o planşetă şi o lăsaţi să se răcească.
Tăiaţi mămăliga felii, pe care le aşezaţi într-o tavă unsă cu puţin ulei, pe două şiruri paralele pe care aşezaţi felii de roşii.
Presăraţi ierburi aromate şi aşezaţi caşcavalul tăiat felii, sub formă de beţe sau ras, dacă preferaţi aşa.
Daţi tava la cuptor pentru 20 de minute şi, când e gata, serviţi preparatul cald cu smântână.
Specialitate la cuptor
Pofta buna!