Specialitate la cuptor

Printeaza

O reteta de specialitate la cuptor din: malai grisat, apa, lapte, unt, branza de oi, sare, rosii, cascaval, ulei, busuioc, oregano, tarhon si sare.

Ingrediente:Specialitate la cuptor

  • 200 g mălai grişat
  • 175 ml apă
  • 175 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură brânză de oi
  • 1 praf de sare

pentru garnitură:

  • 4–5 roşii bine coapte
  • 100 g caşcaval
  • 2 linguri ulei
  • ierburi aromate: busuioc, oregano, tarhon
  • sare

 

Mod de preparare:

Preparaţi o mămăligă din apă, lapte, mălai grişat, un praf de sare, unt şi brânză de oi. După ce s-a fiert mămăliga, o răsturnaţi pe o planşetă şi o lăsaţi să se răcească.

Tăiaţi mămăliga felii, pe care le aşezaţi într-o tavă unsă cu puţin ulei, pe două şiruri paralele pe care aşezaţi felii de roşii.

Presăraţi ierburi aromate şi aşezaţi caşcavalul tăiat felii, sub formă de beţe sau ras, dacă preferaţi aşa.

Daţi tava la cuptor pentru 20 de minute şi, când e gata, serviţi preparatul cald cu smântână.

Specialitate la cuptor

Specialitate la cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.