Specialitate cu ficatei

Printeaza

Specialitate cu ficatei din: ficatei de pasare, ulei de masline, unt, sare, piper, faina, usturoi, smantana, ulei, cartofi si patrunjel.

Ingrediente:Specialitate_cu_ficatei

  • un kg ficatei de pasare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 3 linguri faina
  • o capatana usturoi
  • 200 ml smantana
  • 30 ml ulei pentru prajit
  • un kg cartofi noi mici
  • patrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se spala ficăţeii. Se pune uleiul într-o tavă şi apoi ficăţeii. Se bagă în cuptor la 160° C si se coc acoperiţi cu un capac

. După ce s-au rumenit, se adaugă sare şi usturoi pisat.

Se topeşte untul şi se ames­tecă cu uleiul de măsline. Se adaugă sare, piper, un praf de nucşoară şi făină cernută.

Se amestecă uşor şi, la sfârşit, se adaugă smântână lichidă. Se spală cartofii, se curăţă si se pun la prăjit în baie de ulei.

Sosul se toarnă peste ficăţei.

Se ornează cu pătrunjel proas­păt şi se servesc cu cartofi.

 

Specialitate cu ficatei

Specialitate_cu_ficatei

Pofta buna!

 

 

 


retete

Ficăței de Pui la Tigaie – Rețetă Simplă și Sănătoasă, Bogată în Proteine

Ficăței de Pui la Tigaie – Rețetă Simplă și Sănătoasă, Bogată în Proteine din: ficatei de pui, ulei de masline, usturoi, ceapa, sare, piper, paprika, patrunjel. Descoperă secretul celor mai suculenți și aromatizați ficăței de pui la tigaie. Rețeta noastră simplă și rapidă îți oferă o sursă excelentă de proteine și toate informațiile nutriționale necesare […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. O sa incerc si eu specialitatea cu ficatei 😉

  2. Si eu o incerc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.