Specialitate a la grec
PrinteazaSpecialitate a la grec din: vinete, carne tocata, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de masline, cascaval, suc de rosii si patrunjel.
- 4 vinete
- 500 g carne tocata
- 2-3 cepe
- 2 catei usturoi
- sare
- piper negru macinat
- cimbru proaspat si uscat
- ulei de masline pentru prajit
- 100 g cascaval ras
- 200 ml suc de rosii
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă vinetele de coajă, se taie rondele mai groase, se condimentează cu sare şi se lasă să se scurgă de toxine, în sită, câteva ore.
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se pune la călit în puţin ulei şi se lasă să se răcească.
Carnea tocată se pune peste ceapa călită şi se înăbuşe la foc mic. Se adaugă apă călduţă, sare şi piper, după gust, şi se lasă să scadă.
Bucăţile de vinete se călesc în uleiul de măsline, se stropesc cu suc de roşii şi, după ce s-au pătruns bine, se umplu cu carnea tocată.
Se aranjează în tava tapetată cu ulei şi se ornează cu caşcaval ras pe deasupra. Se bagă în cuptor şi, după ce s-au rumenit, se servesc ornate cu pătrunjel verde şi diverse garnituri de salate.
Specialitate a la grec
Pofta buna!
Ciudata specialitatea asta!