Specialitate cu legume coapte

Printeaza

Specialitate cu legume coapte din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere.

Ingrediente:

  • un kg ardei capia si ardei gras
  • o ceapa rosie mare
  • 300 g ciuperci
  • 3 mere cretesti
  • sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • piper rosu
  • boia dulce
  • o lingura miere

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală ardeii. 0 parte se taie felii, restul se taie bucăţi potrivite.

Ceapa se taie rondele şi se freacă cu un praf de sare. Ciupercile se curăţă şi se trec prin câteva jeturi de apă.

Se taie rondele potrivite şi, împreună cu ceapa şi ardeii, se condimentează cu sare, piper şi boia.

Merele se spală şi se taie sferturi, apoi se pun într-o tavă împreună cu celelalte legume.

Se presară mierea şi se introduce tavă în cuptor. După ce s-au copt, se lasă câteva minute şi apoi se servesc cu garnitură de cartofi.

Se ornează cu frunzuliţe de cimbru sau fire de pătrunjel verde.

 

Specialitate cu legume coapte

Specialitate_cu_legume_coapte

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.