Specialitate cu legume
PrinteazaSpecialitate cu legume din: broccoli, morcovi, cartofi, porumb, unt, paturnjel, otet balsamic, sare grunjoasa, piper, zahar si ulei de masline.
Ingrediente:
- 200 g broccoli
- 4 morcovi
- 5-6 cartofi
- 200 g porumb dulce
- 20 g unt
- 1-2 legaturi patrunjel
- 2-3 linguri otet balsamic
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- o lingura zahar
- 2-3 lingurite ulei de masline
Mod de preparare:
Se curăţă broccoli, se desface bucheţele si se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare grunjoasă.
Separat, se spală cartofii si morcovii.
Se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se feliază si se ung cu unt.
Intr-un vas termorezistent, se pun cartofii copţi, morcovii si se adaugă bucăţile de broccoli si porumbul dulce.
Se presară sare $i piper, după gust.
Se stropesc cu ulei si otet balsamic. Se presară zahăr si se bagă în cuptor maximum 10 minute.
Legumele coapte se servesc apoi ornate cu pătrunjel.
Specialitate cu legume
Pofta buna!