Specialitate cu legume

Printeaza

Specialitate cu legume din: broccoli, morcovi, cartofi, porumb, unt, paturnjel, otet balsamic, sare grunjoasa, piper, zahar si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 200 g broccoli
  • 4 morcovi
  • 5-6 cartofi
  • 200 g porumb dulce
  • 20 g unt
  • 1-2 legaturi patrunjel
  • 2-3 linguri otet balsamic
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • o lingura zahar
  • 2-3 lingurite ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se curăţă broccoli, se desface bucheţele si se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare grunjoasă.

Separat, se spală cartofii si morcovii.

Se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se feliază si se ung cu unt.

Intr-un vas termorezistent, se pun carto­fii copţi, morcovii si se adaugă bucăţile de broccoli si porumbul dulce.

Se presară sare $i piper, după gust.

Se stropesc cu ulei si otet balsamic. Se presară zahăr si se bagă în cuptor maximum 10 minute.

Legumele coapte se servesc apoi ornate cu pătrunjel.

 

Specialitate cu legume

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.