Specialitate moldovenească (mucenici)

Printeaza

Specialitate moldovenească (mucenici) din: fain

a, drojdie, zahar, oua, sare, lapte, ulei, unt, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar, miere si nuca macinta.

Ingrediente:Specialitate_moldoveneasca

pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • coaja de lamaie si portocala

pentru sirop:

  • 50 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri miere
  • coaja de lamaie rasa
  • nuca macinata pentru decor

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu o lingu­riţă de zahăr, una de făină şi cu puţin lapte. Laşi la loc ca[d să crească.

Topeşti untul şi dai deoparte, la răcit. Cerni făina într-un bol ma­re, cu pereţi înalţi şi faci o gaură în mijloc,în care adaugi un praf de sare, coajă de citrice, ouăle bătute cu zahărul, maiaua, lap­tele călduţ şi uleiul.

Frămânţi un aluat potrivit de tare şi încorpo­rezi untul topit. Frămânţi până coca se desprinde de pe mâi­ni.

Laşi la dospit aproximativ o oră într-un vas acoperit, la cald. Impărţi compoziţia în 10 bucăţi egale, din care for­mezi suluri.

Le dai formă de opt.

Coci mucenicii astfel for­maţi pe o tavă în care ai pus hârtie de copt, timp de jumă­tate de oră. îi scoţi când s-au rumenit.

Fierbi un sirop din in­gredientele menţionate cu ca­re stropeşti „sfinţişoni” fierbinţi. Presari nucă şi gata mucenicii!

Specialitate moldovenească

Specialitate_moldoveneasca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.