Specialitate munteneasca
PrinteazaSpecialitate munteneasca din: lapte, oua, sifon, sare, ulei, faina, ciuperci, piper, ceapa, smantana, frunze de salvie si rosii.
pentru aluat:
- 500 ml lapte
- 3 oua
- 3 linguri sifon
- 1/4 lingurita asre
- ulei
- 10 lingurite cu varf de faina
pentru compozitie:
- 500 g ciuperci proaspete sau din conserva
- piper
- 1 ceapa
- 450 g smantana
pentru decor:
- frunze de salvie
- 2 rosii
Mod de preparare:
într-un castron, amesteci cu mixerul făina şi ouăle. Treptat, adaugi laptele şi sifonul, amestecând continuu. Adaugi sare şi amesteci până capătă consistenţa unei smântâni, încingi o tigaie de teflon şi o ungi cu ulei. lei cu polonicul din amestec şi pui în tigaie să se prăjească, mişcând-o circular, astfel încât aluatul să se întindă uniform.
Prăjeşti fiecare clătită aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie. Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti puţin în ulei de măsline.
Adaugi ciupercile feliate, acoperi cratiţa şi laşi la înăbuşit aproximativ 15 minute. Aşezi pe un platou prima clătită peste care întinzi un strat de smântână şi unul de ciuperci.
Repeţi operaţiunea cu următoarele straturi, până se consumă toate ingredientele. Garniseşti tortul de clătite cu roşii şi cu frunze de salvie. Poţi servi preparatul ca atare sau ca o garnitură.
Specialitate munteneasca
Pofta buna!
O specialitate as putea spune